Een pratend fotoboek

12/02/2013 at 12:35

Ouders met kinderen die speciale aandacht nodig hebben tijdens de opvoeding weten als geen ander hoe moeilijk het soms is leuke activiteiten te ondernemen. Het ene kind heeft geen zin in een bordspelletje terwijl de ander niet buiten wil spelen. Voor deze ouders hebben we een interessante suggestie.

Onlangs verscheen er een app voor tablets op de digitale markt waarmee kinderen snel en op een leuke manier een ‘pratend fotoboek’ kunnen maken. Voor ouders die thuis een tablet hebben is dit wellicht een leuke methode om je kind op een vernieuwende manier bezig te houden.

Volgens de makers heeft de app (Pictello) veel mogelijkheden om kinderen spelenderwijs bezig te houden. Zo heb je lesmateriaal die stap voor stap nieuwe taal en rekenvaardigheden aanleert. Maar je kan er ook digitale fotoboeken mee maken. Door zelf foto’s te maken en deze op een leuke manier te plaatsen hebben kinderen iets waar ze trots op kunnen zijn. Als ouder kun je bijvoorbeeld de opdracht geven om een collage te maken van een schoolproject en deze te laten zien aan opa en oma.

De app is beschikbaar voor de iPad en kost €16,99 in de appstore.

Reacties zijn gesloten