Hulp bij opvoeden

Veel ouders in Nederland hebben vaak een zware taak aan het opvoeden van hun kroost. Elk kind is uniek en vereist veel zorg en aandacht. Soms kan het voor ouders lastig zijn om een goede balans te vinden tussen de opvoeding van hun kind en dingen als werk, thuissituatie, persoonlijke problemen etc.

170190

Vaak vind je na wat zoeken in boeken of op het internet veel handige tips voor het opvoeden van kinderen. Zo zijn er zelfs speciale televisieprogramma’s die zich richten op dit onderwerp. Veel ouders passen deze technieken en tips toe op hun eigen kinderen maar zonder succes. Daarom is het soms verstandig om hulp te zoeken bij instanties of adviseurs op het gebied van opvoedingsproblematiek.

Waar vind ik hulp?

Gelukkig zijn er in Nederland veel instanties die hulp willen en kunnen bieden aan ouders met ‘moeilijk opvoedbare kinderen.’ Voor vragen en persoonlijke ondersteuning bij het opvoeden van uw kind kunt u terecht bij verschillende professionals.

Op basisscholen neemt het gezondheidsteam van de GGD controle waar over kinderen ouder dan 4 jaar. Bij hen kunt u altijd terecht voor advies en vragen over het opvoeden van uw kind. Elke ouder weet dat kinderen soms veeleisend kunnen zijn, maar wat als u zich geen raad meer weet. In sommige gevallen is specifieke opvoedingsondersteuning noodzakelijk, adviseurs die zich bezig houden met opvoedingsproblematiek kunnen u vaak persoonlijk advies geven en evetueel doorverwijzen naar Bureau Jeugdzorg.

Op de website van Lokaalloket.nl vindt u een lijst van gespecialiseerde instellingen en bureaus waar u altijd terecht kunt voor hulp en advies bij het opvoeden van uw kind.