Tip om je kind bezig te houden

16/02/2013 at 15:26

het_tennis_van_kinderen_whiteboard-r4321ea12a8c6480dad1ca92da6f9a967_fumj8_8byvr_216

Het bezig houden van je kind is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je als ouder te maken hebt met kinderen die – zoals de omgeving dat vaak noemt – ‘moeilijk opvoedbaar’ zijn. Gedrags- en concentratieproblemen kunnen een hoop roet in het eten gooien en dit is voor zowel het kind als de ouder niet fijn.

Wat vaak werkt voor kinderen met gedragsproblemen is het aanbieden speelse activiteiten. De meeste mensen denken dan meteen aan een bordspel of buiten een balletje trappen. Maar met een beetje creativiteit vindt je al gauw veel meer manieren om kinderen aan het spelen te krijgen.

 

Een leuke en creatieve activiteit voor kinderen is tekenen. Maar veel kleintjes worden snel afgeleid als ze op normaal papier tekenen en met gewone potloden moeten werken. Daarom is het soms leuk om veranderingen aan te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld een tekenwedstrijd houden met je kind maar dan niet op papier maar op een whiteboard of zelfs een tablet.

whiteboard

Een whiteboard is een variant op het ouderwetse krijt bord waarmee je met stiften kunt tekenen. Door gebruik te maken van stiften in plaats van krijtjes of potloden wordt het vaak al een stuk interessanter voor het kind. Ouders die beschikking hebben tot een tablet kunnen ook daarop kun kind laten tekenen. Er zijn vaak genoeg gratis apps die het mogelijk maken om met je vingers prachtige tekeningen te maken.

Reacties zijn gesloten